Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

Angostura rum 1919 0,70LTR

4.5/5.0 (2 reviews)
Angostura rum kent zijn oorsprong uit Trinidad & Tobago. Het merk Angostura heeft zijn naam te danken aan de stad waar het door Dr. Siegert in 1824 werd opgericht. Het familiebedrijf verhuisde in 1875 vanuit Angostura naar Trinidad waar het tot op heden is gevestigd.
minus plus
  • Koop 6 voor € 31,40
  • Koop 12 voor € 30,80
  • Koop 18 voor € 30,20
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Angostura rum 1919 0,70LTR

Deze rum is opmerkelijk zacht en rond, zonder bitter randje of hardheid. De rum ontpopt zich binnen enkele momenten en opent een genereuze smaaksensatie van langdurige warme smaken. Angostura 1919 is een eerbetoon aan de rumproductietradities en erfgoed van Trinidad en Tobago, waar het bekende Angostura-bitter vandaan komt. Deze rum wordt vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde rumdistillaten die tot 8 jaar zijn gerijpt in gebrande eikenhouten vaten, waardoor het zijn diepte en complexiteit krijgt.

Cadeau voor rumliefhebbers

Angostura 1919 Rum is een uitnodiging om te genieten van het vakmanschap en de rijke smaken die voortkomen uit jarenlange rijping en ervaring. Of je nu een rustige avond hebt of een speciale gelegenheid viert, deze rum belooft een onvergetelijke drinkervaring. Angostura 1919 Rum wordt vaak beschouwd als een geweldig cadeau voor rumliefhebbers vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit en smaakprofiel.

Angostura rum 1919 puur of in de mix

Geniet van deze dark rum puur, op kamertemperatuur, om de nuances van de smaak volledig tot hun recht te laten komen. Hoewel het puur drinken een geweldige ervaring is, kun je ook experimenteren met het gebruik van Angostura 1919 in premium rumcocktails. Denk aan een klassieke rum Old Fashioned of een Rum Punch. Voor een meer ontspannen benadering kun je de rum combineren met cola en ijs voor een verfrissende mix.

Dark rum

De eerste slok van dark rum is als een warme omhelzing op een koude avond. De rijke, donkere kleur onthult meteen zijn diepte, als een inkijkje in de ziel van de drank. Het eerste wat opvalt, is de complexiteit van de smaak. Dark rum is zo veel meer dan alleen zoet of bitter; het is een symfonie van smaken. Diep verborgen in elke slok proef je de zoete tonen van karamel, toffee en vanille. Deze zijn het resultaat van de langzame rijping in eikenhouten vaten, waar dark rum zijn karakter ontwikkelt. 

Angostura Rum

Angostura rum is na een brand in 1932 ontdekt. Honderden rum vaten zijn gevonden die gevuld waren met de rum die aan het rijpen was. Ze zijn er uiteindelijk achter gekomen dat deze rum al sinds 1919 in de vaten lag te rijpen. Hierdoor heeft het de naam 1919 aged rum gekregen. De rum heeft de complexe geur van cacao, vanille en kokos. Daarentegen heeft het de smaak van de verwijzing van geroosterde noten, vanille en bruine specerijen.

Maak ook kennis met de overige dranken van Angostura Rum. 

Meer informatie
Soort Dark rum
Merk Angostura
Land Trinidad & Tobago
Artikelnummer 20170007G
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
star star star star star
Fantastisch
Echt een fantastische rum! Voor in de mix is die lekker en puur ook.
star star star star star
puur gedronken
Lekkere rum, maar puur vind ik hem te sterk. Ik heb de rum gedronken met een mix van cola.
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op