Beefeater Gin

Beefeater Gin 1LTR

Bloom London Dry

Bloom London Dry Gin 0,70LTR

Beefeater Gin 0,70LTR

Beefeater Gin is ontstaan in Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Hier wordt sinds 1862 gin gedistilleerd. Beefeater Gin heeft een alcoholpercentage van 40%, wat hem net iets minder sterk maakt dan de Beefeater 24-variant. Het alcoholpercentage van deze drank ligt namelijk 5% hoger. Terug naar de Beefeater Gin. In deze drank zijn een aantal natuurlijke ingrediënten verwerkt, waaronder jeneverbes, zoethout, engelwortel en citroenschil. Dit worden ook wel botanicals genoemd. Deze combinatie van botanicals, maken de gin zeer geschikt voor een Gin-tonic. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel combinaties te maken met diverse soorten gin en tonic. Ontdek welke Gin-tonic u het lekkerst vind en geniet.

Normale prijs € 15,95 Speciale prijs € 13,95
Levertijd: Zo snel mogelijk
SKU
20170149
  • Koop 12 voor € 13,75 per fles
  • Koop 18 voor € 13,65 per fles

Beefeater Gin bestaat uit een distillaat van 100% granen. De basis wordt gevormd door jeneverbessen. Daaronder zorgen subtiele aroma's van fruit en een mix van verschillende kruiden voor een heerlijke smaak. Deze gin bevat vele botanicals, namelijk jeneverbes, engelwortel zaden, korianderzaad, zoethout, amandelen, lis wortel, Sevilla sinaasappelen en citroenschil. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat deze drank het geweldig doet in diverse cocktails.

Beefeater Gin 

Gin kent een vrij lange geschiedenis. Vele mensen denken dat gin is ontstaan in Engeland. Dit klopt ook deels, maar gin stamt af van jenever, een Nederlandse drank. Zo rond het begin van de zeventiende eeuw werd deze drank gemaakt door een Nederlandse arts genaamd Fransiscus de le Boë Sylvius. Jenever werd gebruikt als medicijn voor diverse klachten zoals galstenen en maagklachten. Jenever en gin zijn beide gemaakt van granen. Jenever wordt veelal gemaakt van gerst en gin voornamelijk van andere graansoorten. Jenever was al een aardige tijd bekend in Engeland. De Engelsen maakten hun eigen jenever en noemden dit gin. Vanaf 1689 werd de drank snel populair. In 1720 bestond een kwart van de huishoudens uit Londen uit productie- of verkooppunten van gin. Gin wordt gemaakt van gedistilleerde, neutrale graanalcohol zoals maïs, gerst en tarwe of op basis van neutrale melasse-alcohol. Vervolgens worden er diverse, natuurlijke ingrediënten aan toegevoegd zoals koriander, sinaasappelschillen en kaneel. Men noemt dit ook wel botanicals. De meeste soorten bevatten ongeveer 6 tot 10 van deze botanicals. Gin wordt voornamelijk gedronken in de mix met tonic. 

Maak ook kennis met de overige dranken van Beefeater Gin

Meer informatie
Categorie Fris & Citrus
Inhoud 0,70 liter
Alcoholpercentage 40%
Merk Beefeater
Land Verenigd Koninkrijk
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Beefeater Gin 0,70LTR
Uw waardering