Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 104

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 104

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bier is eenvoudig uit te leggen als een alcoholische drank gemaakt van hop en gerst. Maar dat is zeker niet het enige! De ingrediënten van bier zijn voornamelijk water, hop, mout en gist. Iedere graansoort heeft zijn individuele eigenschappen die het bier smaak geeft. Mout is de grondstof die de kleur van het biersoort bepaald. Er zijn talloze verschillende soorten en smaken bier, bijvoorbeeld reguliere pils of speciaal bier.

Ruim 4500 jaar voor Christus werd er in Mesopotamië naar alle waarschijnlijkheid al een vorm van bier gedronken. Hiermee is bier één van de oudste alcoholische dranken in de menselijke geschiedenis. Voor de gewone man werd bier in de middeleeuwen een gebruikelijke drank. Zelfs veiliger dan water. Bier werd pas echt populair tijdens de industriële revolutie toen het mogelijk was om op grote schaal bier te brouwen.

Pils is de meest gedronken biersoort in Nederland. Het is een onder gistend bier met een goudgele kleur. Deze biersoort werd voor het eerst door de Duitser Josef Groll in de Tsjechische stad Pilsen gebrouwen. Speciaal bier is zoals de naam al doet vermoeden een biertje dat je op een willekeurige gelegenheid pakt. Zoals op een jubileum, verjaardag of in de zon op het terras. Speciaal bier brengt elk moment naar een hoger level.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken