Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

Cognac

 
cognac cognac hennessy cognac godet
Producten 1-24 van 102
Sorteer op
Speciale prijs € 38,95 Normale prijs € 42,95
Speciale prijs € 50,95 Normale prijs € 58,55
Speciale prijs € 27,05 Normale prijs € 30,65
Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 45,00
Speciale prijs € 47,20 Normale prijs € 54,05
Speciale prijs € 48,95 Normale prijs € 56,20
Speciale prijs € 151,30 Normale prijs € 181,55
Speciale prijs € 39,75 Normale prijs € 44,80
Speciale prijs € 31,50 Normale prijs € 34,90
Speciale prijs € 26,15 Normale prijs € 29,50
Speciale prijs € 22,20 Normale prijs € 24,85
Speciale prijs € 38,65 Normale prijs € 43,50
Speciale prijs € 26,15 Normale prijs € 29,50
Speciale prijs € 19,65 Normale prijs € 21,80
Speciale prijs € 34,90 Normale prijs € 39,00
Speciale prijs € 34,90 Normale prijs € 39,00
Speciale prijs € 26,55 Normale prijs € 30,05
Speciale prijs € 15,85 Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 17,35
Speciale prijs € 15,85 Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 16,45 Normale prijs € 17,95
Speciale prijs € 13,30 Normale prijs € 14,70
Speciale prijs € 23,90 Normale prijs € 26,90
Speciale prijs € 23,40 Normale prijs € 26,30

Cognac komt onder verschillende namen op de markt, afhankelijk van hun ouderdom. Op het etiket van cognac staat uiteraard het huis, maar ook de ouderdom van de jongste cognac in de blend en soms ook het district waaruit de basiswijnen afkomstig zijn. Het principe van de cognacbereiding dateert uit de 17de eeuw. Hollandse schepen deden op dat ogenblik al decennia de kusten van de Charente aan. Aangezien de bemanning door de lange reis aan kwaliteit inboette, groeide bij de Nederlanders de vraag naar gedistilleerde wijn, die langer houdbaar was. De bewoners van de Charente ontwikkelden op het einde van de 17de eeuw de tweede distillatie.

Cognac van druif tot glas

Cognac, een gerespecteerde en verfijnde gedistilleerde drank, heeft zijn wortels diep verankerd in de prachtige wijngaarden van de Charente-regio in Frankrijk. Om cognac te begrijpen, moeten we de reis van druif tot glas verkennen, de technieken van productie begrijpen en de rijke geschiedenis achter deze nobele spirit ontdekken.

Het oogsten van de Cognacdruiven

Cognac wordt gemaakt van specifieke druivensoorten, voornamelijk de Ugni Blanc. Het begint allemaal met de oogst, meestal in de herfstmaanden, wanneer de druiven op hun rijpste zijn. Na het oogsten worden de druiven zorgvuldig geperst om hun sap te extraheren. Dit druivensap wordt vervolgens gefermenteerd, wat betekent dat de natuurlijke suikers in de druiven worden omgezet in alcohol, waardoor een basiswijn ontstaat.

Productiemethode van cognac

Het distillatieproces is van vitaal belang voor het maken van cognac. De basiswijn wordt tweemaal gedistilleerd in koperen alambieken, die de alcoholische inhoud verhogen en onzuiverheden verwijderen. Dit dubbele distillatieproces zorgt voor een zuiverder en krachtiger distillaat, dat de basis vormt voor cognac. De meesterdistilleerders, met hun jarenlange ervaring en expertise, beheersen deze kunst om de beste kwaliteit cognac te produceren.

Rijpingsproces van cognac

Na de distillatie wordt het verkregen distillaat gerijpt in eikenhouten vaten, waarvan de meeste uit de regio Limousin in Frankrijk komen. Het rijpingsproces is essentieel, omdat de cognac zijn unieke smaken en aroma's aan het hout ontleent. Tijdens de rijping interageert de cognac met het hout, waardoor het subtiele tonen van vanille, kruiden en soms zelfs tabak kan aannemen. Het hout draagt ook bij aan de kleur van de cognac, variërend van lichtgoud tot diep amber, afhankelijk van de duur van de rijping.

De verschillende soorten cognac

Cognac wordt geclassificeerd op basis van de leeftijd en kwaliteit. Labels zoals VS Cognac (Very Special), VSOP Cognac (Very Superior Old Pale) en XO Cognac (Extra Old) geven de rijpingsperiode aan. Een VS-cognac moet minimaal twee jaar rijpen, terwijl een XO-cognac minstens zes jaar oud moet zijn. Sommige uitzonderlijke cognacs rijpen echter veel langer, wat resulteert in een nog verfijndere en complexere drank. Er zijn verschillende bekende cognacmerken, waaronder Courvoisier, Frapin, Godet, Remy Martin en Joseph Guy Cognac.

Smaakprofiel van cognac

Bij het proeven van cognac komen verschillende aspecten aan bod. De kleur onthult vaak de leeftijd van de cognac, terwijl het aroma een scala aan geuren kan bevatten, van fruitige tonen tot houtachtige nuances. Bij het proeven kun je letten op de smaken, zoals zoetigheid, kruiden en vanille, evenals de textuur en afdronk van de cognac. Een goede cognac moet in balans zijn en een aangename afdronk hebben, wat duidt op kwaliteit en vakmanschap.

De veelzijdigheid van cognac

Cognac is niet alleen een drank om puur te drinken; het wordt ook veel gebruikt in cocktails en kan een ingrediënt zijn in verschillende culinaire gerechten. Het is een veelzijdige spirit die gewaardeerd wordt door fijnproevers over de hele wereld vanwege zijn complexiteit en diepte. Het is een erfgoed van vakmanschap en toewijding, een kunstvorm die de smaak van generaties weerspiegelt en een ware schat in de wereld van gedistilleerde dranken. Het begrijpen van echte Franse cognac betekent het waarderen van de ambachtelijke processen en het herkennen van de kwaliteit in elk glas.

Cognac online bestellen bij Budgetdranken.nl

Budgetdranken.nl heeft een groot assortiment in verschillende Cognacs. Cognac is een drank waarvan het alcoholpercentage minstens 40% moet bedragen en uit de Cognac streek moet komen. Bekijk ons volledige Cognac assortiment en geniet van een heerlijke Cognac.

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden? Onze medewerkers zijn telefonisch en per mail bereikbaar.