Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

FRAPIN

FRAPIN COGNAC

Frapin heeft al sinds 1270 wijngaarden in de Champagne regio en inmiddels produceren ze al 20 generaties.

11 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 38,95 Normale prijs € 42,95
Speciale prijs € 48,95 Normale prijs € 56,20
Speciale prijs € 151,30 Normale prijs € 181,55

Frapin Cognac produceert schitterende cognacs in de “Grande Champagne“, het hart van de cognac streek. Vanuit deze streek komen de fijnste en meest intense cognacs die bovendien perfect kunnen verouderen! De familie Frapin is het eigendom van ruim 300 ha grond en wordt er sinds 1270 congac geproduceerd. Inmiddels staat alweer de 20e generatie aan het roer. De gehele productie, van wijngaard tot lagering geschiedt op een wijze van begin tot eind, volledig in eigen beheer. De cognacs van Frapin zijn dan ook voor 100% afkomstig uit deze “Grande Champagne “ streek.

Traditie en vakmanschap in iedere fles Frapin Cognac

Frapin Cognac, gevestigd in het hart van de Grande Champagne-regio in Frankrijk, vertegenwoordigt de belichaming van verfijning, traditie en uitmuntend vakmanschap in de wereld van cognac. Sinds 1270 heeft de familie Frapin zich toegewijd aan het cultiveren van wijngaarden en het distilleren van uitzonderlijke cognac, en hun eeuwenoude ervaring komt tot uiting in elke fles die het landgoed verlaat. Frapin Cognac staat bekend om zijn premiumkwaliteit, zijn complexe smaken en zijn unieke vermogen om het rijke terroir van de Grande Champagne-regio te weerspiegelen.

De geselecteerde druiven voor Frapin Cognac

De basis van elke Frapin Cognac begint met de zorgvuldige selectie van de beste druiven. Frapin bezit meer dan 300 hectare aan wijngaarden, voornamelijk beplant met de Ugni Blanc-druif, die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit voor het maken van cognac. Deze druiven worden met de hand geoogst om de rijpste en meest smaakvolle te selecteren, een cruciale stap in het productieproces om de unieke eigenschappen van de cognac te waarborgen.

Unieke kenmerken Frapin Cognac

Een van de kenmerkende aspecten van Frapin Cognac is het traditionele distillatieproces dat wordt toegepast. Frapin gebruikt koperen distilleerketels die dateren uit de 19e eeuw, en deze traditionele apparatuur speelt een cruciale rol bij het vastleggen van de essentie van de druiven. De distillatie gebeurt langzaam en zorgvuldig, waardoor de alcohol in contact komt met de koperen oppervlakken, wat bijdraagt aan de zachtheid en complexiteit van de uiteindelijke cognac.

Het rijpingsproces van Frapin Cognac

Na de distillatie begint het rijpingsproces, een periode waarin de cognac zijn karakteristieke smaken en aroma's ontwikkelt. Frapin gebruikt eiken vaten van Limousin-eiken, die zorgen voor een geleidelijke interactie tussen de cognac en het hout. Deze vaten voegen tonen van vanille, kruiden en geroosterd eiken toe aan de cognac, waardoor het een diepere complexiteit krijgt. Het landgoed heeft ook een uniek keldersysteem waarin de cognac rijpt, met vochtige omstandigheden die bijdragen aan de rijping en de ontwikkeling van de smaken.

Exclusieve bottelingen Frapin Cognac

Een van de meest prestigieuze creaties van Frapin is de Frapin Château de Fontpinot XO. Deze buitengewone cognac is vernoemd naar het Château de Fontpinot, een historisch landhuis op het landgoed van Frapin. Het is een blend van eaux-de-vie (distillaat) die gemiddeld 35 jaar oud zijn, wat resulteert in een verbluffend complexe en zijdezachte cognac. Bij het proeven van Frapin Château de Fontpinot XO worden de zintuigen begroet met een verleidelijke neus van gedroogd fruit, vanille, en een vleugje kruiden. De smaak is diep en weelderig, met tonen van noten, honing, chocolade en een subtiele hint van kaneel. De afdronk is lang en warm, waardoor een blijvende indruk achterblijft op de smaakpapillen. Frapin 1270 is naast de bekende Frapin VSOP de meest gedronken cognacsoorten van Frapin.

Frapin VIP XO

Een andere opmerkelijke creatie van Frapin is de Frapin VIP XO. Deze cognac is een viering van elegantie en verfijning, met eaux-de-vie die minstens 15 jaar oud zijn. Het heeft een uitgebalanceerd smaakpalet met tonen van gedroogd fruit, kruiden, en een vleugje cacao. Frapin VIP XO is een ideale keuze voor liefhebbers van cognac die op zoek zijn naar een harmonieuze en soepele ervaring.

Zorg en toewijding bij Frapin

Frapin Cognac staat niet alleen bekend om zijn buitengewone smaken, maar ook om zijn toewijding aan duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Het landgoed wordt beheerd met het oog op behoud van biodiversiteit en het minimaliseren van de ecologische impact. Dit engagement weerspiegelt zich in de zorgvuldige omgang met de wijngaarden en de natuurlijke omgeving waarin de druiven gedijen.