Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

MENARD

MENARD COGNAC

Menard is één van Nederlands favorieten voor zover het Cognac betreft.

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 67,70
Normale prijs € 79,10
Speciale prijs € 43,90
Normale prijs € 50,15
Speciale prijs € 31,50
Normale prijs € 34,90

Menard Cognac

Menard Cognac: Een Ambachtelijke Passie voor Uitmuntendheid

Cognac, een drank met een eeuwenoude traditie, roept visioenen op van zonovergoten wijngaarden, zorgvuldig gerijpte druiven en de vurige geest van vakmanschap. Menard Cognac, een naam die synoniem staat voor buitengewone kwaliteit en elegantie, omarmt deze tradities en overtreft ze met een unieke, ambachtelijke benadering van cognacproductie.

De Herkomst van Menard Cognac

Menard Cognac vindt zijn oorsprong in de charmante regio Charente, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekende terroir voor druiventeelt, met de beroemde druivensoorten Ugni Blanc, Folle Blanche en Colombard. De geschiedenis van Menard gaat meer dan 150 jaar terug, waar het begon als een bescheiden familiebedrijf dat zich toelegde op de kunst van cognacdistillatie. Gedurende generaties heeft de familie Menard haar expertise verfijnd en doorgegeven, en dit proef je terug in elke slok Menard Cognac.

Soorten Menard Cognac

Menard Cognac biedt een indrukwekkende reeks cognacvarianten die een beroep doen op zowel beginners als connaisseurs. Hier zijn enkele opmerkelijke soorten die de essentie van het merk belichamen:

De Menard VSOP is een vierjarige cognac die indruk maakt met zijn diepgang en complexiteit. De geur van gekarameliseerde peren en vleugjes honing leidt naar een zijdezachte smaak met hints van vanille en gedroogd fruit. Het is een prachtige balans tussen jeugdige frisheid en volwassen elegantie.

Menard XO, de belichaming van luxe, vertegenwoordigt een langdurig vakmanschap. Gerijpt gedurende minstens tien jaar, straalt deze cognac diepe amberkleuren uit en onthult aroma's van kruidige eikenhout, gedroogd fruit en een subtiele hint van cacao. Elk slokje is een reis door de tijd, waarin de geschiedenis en passie van Menard samenkomen.

Menard Extra is het toppunt van de portfolio van Menard Cognac. Deze zeldzame, uitgelezen cognac wordt gekoesterd voor zijn uitzonderlijke leeftijd en verfijnde karakter. Met aroma's van leer, tabak en noten, en een smaak die diepe lagen van karamel en geroosterde amandelen onthult, is het een meesterwerk dat alleen wordt gedeeld met de meest veeleisende fijnproevers.

Menard Cognac biedt niet alleen de bovenstaande soorten, maar ook limited edition releases en speciale creaties, waardoor er voor iedereen iets bijzonders te ontdekken valt.

Conclusie

Menard Cognac belichaamt de geest van de Charente-regio en brengt de erfenis van de familie Menard tot leven in elke fles. Of je nu een nieuwkomer bent in de wereld van cognac of een doorgewinterde connaisseur, Menard heeft een selectie die aan je verwachtingen zal voldoen. Elke slok vertelt een verhaal van toewijding, passie en een voortdurende zoektocht naar uitmuntendheid. Ontdek de wereld van Menard Cognac en laat je meenemen op een reis van smaak en traditie zoals geen ander.

Proef de perfectie van Menard Cognac en ontdek de tijdloze schoonheid van deze distillatiekunst.