Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

MOULLON

1 product
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Speciale prijs € 27,40
Normale prijs € 31,10

Moullon

Moullon Grande Champagne Cognac: De Kunst van de Eeuwenoude Traditie

In de zonnige heuvels van de regio Grande Champagne, diep verscholen in het hart van de Franse Cognacstreek, vind je de ongerepte wijngaarden van Moullon, waar een oude traditie al generaties lang wordt doorgegeven. Moullon Grande Champagne Cognac is niet zomaar een drank, het is een kunstvorm die de zintuigen prikkelt en de ziel verwarmt. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, belichaamt deze nobele spirit de essentie van Franse verfijning en vakmanschap.

De Herkomst: Grande Champagne, de Koningin van de Cognacstreek

Grande Champagne, de meest prestigieuze regio binnen de Cognacstreek, staat bekend als "de Koningin" vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van de druiven die hier groeien. Moullon heeft het voorrecht om haar wijngaarden in dit unieke terroir te hebben, waar de kalkhoudende bodem en het maritieme klimaat samenkomen om druiven voort te brengen met een unieke complexiteit en diepte.

De familie Moullon heeft deze bevoorrechte grond al eeuwenlang bewerkt, en hun toewijding aan duurzaamheid en traditie heeft geresulteerd in enkele van de meest uitzonderlijke Cognacs ter wereld. Hier, in het hart van Grande Champagne, gedijen de Ugni Blanc-druiven die de basis vormen voor hun onderscheidende Cognac.

De Kunst van Distillatie en Veroudering

Moullon Grande Champagne Cognac onderscheidt zich door het delicate proces van distillatie en veroudering, dat een harmonieus samenspel van smaken en aroma's tot stand brengt. Na de zorgvuldige oogst van de druiven worden ze twee keer gedistilleerd in traditionele koperen alembieken, een proces dat bekendstaat om zijn precisie en vakmanschap.

Vervolgens begint het verouderingsproces, waarbij de jonge eau-de-vie wordt overgebracht naar eiken vaten. Hier, in de koele, donkere kelders van Moullon, ontwikkelt de Cognac zijn karakter en complexiteit gedurende vele jaren. De vaten worden gemaakt van Frans eikenhout en dragen bij aan de subtiele vanilletonen en kruidige aroma's die Moullon Cognac kenmerken.

Of je nu een connaisseur bent of gewoon op zoek bent naar een buitengewone drank om van te genieten, Moullon Grande Champagne Cognac heeft voor iedereen iets te bieden. Haar erfenis van vakmanschap, gecombineerd met de unieke terroir van Grande Champagne, leidt tot een Cognac die de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen betovert.

Moullon Cognac is niet alleen een drank, het is een eerbetoon aan de eeuwenoude kunst van distillatie en veroudering, een kunst die met liefde en passie wordt doorgegeven van generatie op generatie. Proef de rijkdom van deze traditie en geniet van de weelde van Moullon Grande Champagne Cognac. Salut!