Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

REMY MARTIN

REMY MARTIN COGNAC

Rémy Martin werd aan het eind van de zeventiende eeuw in de cognacstreek geboren. Hiermee tevens zijn passie voor cognac.

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 177,00 Normale prijs € 212,40
Speciale prijs € 51,75 Normale prijs € 59,50
Speciale prijs € 67,75 Normale prijs € 79,15

Remy Martin Cognac: Een Ervaar de Kunst van Uitmuntendheid

Remy Martin Cognac is een ware ambassadeur van de Franse kunst van het destilleren en verouderen van eaux-de-vie. Het merk Remy Martin, dat zich uitstrekt over bijna drie eeuwen, heeft een erfenis van ongeëvenaarde vakmanschap en toewijding aan het produceren van 's werelds fijnste Cognac. Deze kostbare en verfijnde drank wordt met liefde en zorg geproduceerd, en het resultaat is een waar genot voor de zintuigen.

De Oorsprong van Uitmuntendheid: Cognac, Frankrijk

Cognac is een plaats, een traditie en een benaming die synoniem staat voor superieure brandewijn. De oorsprong van Cognac gaat terug tot de 17e eeuw in het gelijknamige stadje Cognac, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Het milde zeeklimaat en de kalkrijke grond in deze regio creëren de perfecte omstandigheden voor de teelt van de witte druiven die worden gebruikt bij het maken van Cognac. Het gebied is verdeeld in zes crus, elk met zijn eigen karakter en kwaliteiten. Remy Martin vindt zijn oorsprong in de Grande Champagne-regio, de meest prestigieuze van allemaal, waar de meest verfijnde eaux-de-vie worden geproduceerd.

De Kunst van Destilleren en Verouderen

Remy Martin is toegewijd aan het handhaven van een onberispelijke kwaliteit en het respecteren van de eeuwenoude tradities van het Cognac maken. De sleutel tot de uitmuntendheid van Remy Martin ligt in de zorgvuldige selectie van druiven, de kunst van het distilleren en het geduldige verouderingsproces. Alleen de beste druiven, voornamelijk de Ugni Blanc-variëteit, worden gekozen om de basiswijnen te produceren. Deze wijnen ondergaan dubbele distillatie in koperen potstills, een proces dat de complexe aroma's en smaken van de druiven optimaal behoudt.

Na de distillatie rijpt de jonge eau-de-vie in eikenhouten vaten, waar het karakter zich ontwikkelt en verdiept. Remy Martin is een van de weinige Cognac-producenten die uitsluitend gebruikmaakt van Limousin-eiken vaten, wat een zachtheid en elegantie aan de eaux-de-vie toevoegt. Deze verouderingsperiode kan variëren, maar het merk staat vooral bekend om zijn XO (Extra Old) Cognac, die minstens 10 jaar wordt gerijpt.

Soorten Remy Martin Cognac

Remy Martin biedt een breed scala aan Cognac, elk met zijn eigen kenmerken en stijl. Hier zijn enkele van de meest opvallende varianten:

Remy Martin VSOP: Deze "Very Superior Old Pale" Cognac is een eerbetoon aan de harmonieuze balans van fruitigheid en houttonen. Het is een blend van eaux-de-vie die minimaal vier jaar heeft gerijpt.

Remy Martin XO: De XO, of "Extra Old," Cognac is een symfonie van rijke smaken en complexiteit. De eaux-de-vie in deze blend worden minstens 10 jaar gerijpt en bieden een diepgaande smaakervaring.

Remy Martin Louis XIII: Het pronkstuk van het merk, de Louis XIII, is een meesterwerk dat uit eaux-de-vie bestaat die tot wel 100 jaar oud kunnen zijn. Dit is een Cognac voor degenen die alleen het allerbeste waarderen.

Elke fles Remy Martin Cognac vertelt een verhaal van toewijding aan excellentie en Franse savoir-faire. Het is een weerspiegeling van de eeuwenoude tradities die nog steeds springlevend zijn in de Cognac-streek. Remy Martin is niet zomaar een drank, maar een symbool van luxe en verfijning, een eerbetoon aan het goede leven.

Dus, of je nu een kenner bent die op zoek is naar het toppunt van Cognac-genot of iemand die op zoek is naar een bijzonder cadeau, Remy Martin Cognac biedt een reis door de tijd, gehuld in de warme en uitnodigende geuren en smaken van de Cognac-regio in Frankrijk. Proef de kunst van uitmuntendheid en ontdek waarom Remy Martin Cognac de belichaming is van alles wat Cognac te bieden heeft.