Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

DiSaronno Amaretto 0,70LTR

5/5.0 (1 reviews)

Disaronno Amaretto is een heerlijke Italiaanse amandellikeur. De likeur wordt gemaakt van pitten van amandelen en abrikozen. De drank heeft een alcoholpercentage van 28%. De naam amaretto is afgeleid van het woord amaro wat ''bitter'' betekent.

minus plus
  • Koop 6 voor € 17,75
  • Koop 12 voor € 17,10
  • Koop 18 voor € 16,80
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

DiSaronno Amaretto 0,70LTR

Disaronno Amaretto is een heerlijke Italiaanse amandellikeur. De likeur wordt gemaakt van pitten van amandelen en abrikozen. De drank heeft een alcoholpercentage van 28%. De naam amaretto is afgeleid van het woord amaro wat ''bitter'' betekent. De likeur heeft zijn naam te danken aan de bittere smaaktinten. De Dissarono Amartetto is een van de populairste amandellikeuren. De Dissarono Amaretto is te herkennen aan zijn karakteristieke vierkante vorm en dop van de fles. 

De betoverende smaak van DiSaronno Amaretto

DiSaronno Amaretto heeft een onderscheidende smaak die wordt gekenmerkt door amandelen en abrikozen met een vleugje honing en vanille. Het is een zoete en zijdezachte likeur met een kenmerkende amandelsmaak. De belangrijkste ingrediënten van DiSaronno Amaretto zijn amandelen, abrikozenpitten, en een mix van kruiden en specerijen. Deze ingrediënten dragen bij aan de unieke smaak en aroma.

Puur genieten van DiSaronno Ameretto

DiSaronno Amaretto kan puur worden gedronken om van de kenmerkende amandelsmaak te genieten. Het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in een breed scala aan cocktails, zoals de klassieke Amaretto Sour. DiSaronno is een geliefde Italiaanse likeur die bekend staat om zijn veelzijdigheid en heerlijke smaak. Het wordt gewaardeerd door fijnproevers en cocktailenthousiastelingen over de hele wereld en blijft een icoon in de wereld van sterke drank.

Amaretto; Italiaans oorsprong

Amaretto vindt zijn oorsprong in Italië, waar het in de 16e eeuw werd uitgevonden. De legende gaat dat een kunstenaar in Saronno, Italië, amaretto creëerde als een geschenk voor een bewonderaar, wat leidde tot de creatie van de beroemde likeur. Amaretto heeft wereldwijd aan populariteit gewonnen en wordt vaak geassocieerd met de Italiaanse keuken en levensstijl. Het wordt vaak geserveerd in bars en restaurants over de hele wereld.

Groot Formaat, Grote Vreugde

Een feestje? Met een inhoud van 1 liter biedt DiSaronno je meer dan genoeg om van te genieten tijdens feesten en speciale gelegenheden. Dit royale formaat zorgt ervoor dat je nooit zonder deze heerlijke drank komt te zitten.

DiSaronno

DiSaronno Amaretto wordt geproduceerd in Saronno, Italië. Het is een van de meest herkenbare Italiaanse likeuren en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1525. Volgens de legende is het recept voor DiSaronno afkomstig van een kunstenaar genaamd Bernardino Luini, die in de 16e eeuw werkte in de kerk van Santa Maria delle Grazie in Saronno. Hij zou de opdracht hebben gekregen om een fresco te schilderen van de Madonna, en een lokale herbergier schonk hem een likeur met een mix van amandelen en abrikozen om zijn waardering te tonen. Het recept voor deze likeur werd generaties lang doorgegeven en geheim gehouden.

In 1947 werd het DiSaronno-merk formeel opgericht door de familie Reina, die het oorspronkelijke recept van de likeur herontdekte en besloot om het commercieel te produceren. Sindsdien is DiSaronno uitgegroeid tot een wereldberoemd merk en een symbool van Italiaanse gastvrijheid en traditie. De likeur wordt nog steeds geproduceerd in Saronno, Italië, en blijft trouw aan zijn rijke geschiedenis en authentieke smaak. Het is een eerbetoon aan de lange traditie van likeurproductie in deze regio en wordt vaak geassocieerd met de warme en gastvrije cultuur van Italië.

Meer informatie
Soort Mix
Merk Disaronno
Land Italië
Artikelnummer 20170472G
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
star star star star star
Probeer eens een scheutje door de warme chocolademelk
Smaakt erg lekker door de cola, maar probeer ook eens een scheutje door de warme chocolademelk. Onweerstaanbaar lekker!
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op