Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 76

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 76

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gin is kortweg een sterkte drank met de smaak van jeneverbessen. Daarom wordt gin ook wel eens genoemd als bessenjenever. Net als wodka wordt gin gemaakt uit graanalcohol. Hier worden smaken aan toegevoegd, waarbij de jeneverbes de boventoon voert. Dit noemen ze ook wel compound gin. Bij de gangbare populaire gin merken zoals ‘London’ en ‘distilled’ vindt er een tweede distillatie plaats waarbij er diverse specerijen en kruiden aan de graanalcohol worden toegevoegd. Daarna mag de alcohol enkel worden aangelegd met water.

Gin is dus een sterkte drank met veelal tussen de 40 en 50 procent alcohol. Hoe hoger het alcoholpercentage bij de gin, hoe sterker de ging smaakt. De populairste soorten zijn ‘London dry’ en ‘Distilled’. Het verschil zit hem met name in de zoetheid van de gin. ‘London dry’ is een ongezoete gin en voldoet aan de strenge eisen. ‘Distilled gins’ zijn zoeter en voldoen niet aan alle strenge eisen.

De smaak van gin en de verschillende merken gaan onderling allerlei kanten uit. Van fruitig naar kruidig. Wel hebben ze allemaal de typische jeneverbes smaak. De smaak van de jeneverbes moet in de gin zitten. Hier worden verschillende specerijen en kruiden aan toegevoegd zoals citrus, engelwortel, koriander, komkommer, vanille et cetera.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken