Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

Leffe Blond 0,75LTR

(0 reviews)
Leffe Blond is een heerlijke authentieke blonde abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. Een echte aanrader!
minus plus
  • Koop 6 voor € 7,70
  • Koop 12 voor € 7,40
  • Koop 18 voor € 7,20
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Leffe Blond 0,75LTR

Leffe Blond is een heerlijke authentieke blonde abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. Leffe Blond, gepresenteerd in een royale fles van 0,75 liter, is een toonbeeld van Belgisch abdijbier met een uniek karakter. Dit bier, gebrouwen door de eeuwenoude Abdij Leffe, belichaamt de rijke traditie van Belgisch brouwersambacht en biedt een smaakvolle en verfijnde bierervaring.

Belgisch Abdijbier met Karakter

Leffe Blond onderscheidt zich door zijn heldere gouden kleur en een levendige, sprankelende uitstraling. Het belooft een visuele en smaakvolle traktatie voor liefhebbers van Belgisch bier. Het bier kenmerkt zich door een evenwichtige moutige zoetheid. De gebruikte mouten zorgen voor een volle body en een zachte, karamelachtige ondertoon die perfect samengaat met de fruitige en kruidige esters.

Fruitige aroma's

Verwacht een boeket van fruitige aroma's, waaronder hints van perzik en abrikoos. Deze fruittonen voegen een verfrissende dimensie toe aan het smaakprofiel, waardoor Leffe Blond een toegankelijk en aangenaam bier is. TIP: Erg goed in combinatie met camembert en rood vlees! 

Smaakvol blond bier

Een blond is een bier met een goudgele kleur. In principe is een blond bier van hoge gisting, blonde bieren van lage gisting worden pils of dort genoemd. De smaak van een blond bier is over het algemeen soepel. De lichte mouten hebben meestal niet zo'n uitgesproken smaak, zodat hop en gist de boventoon voeren. Met name Belgische blonde bieren kunnen door de gebruikte gisten een fruitig boeket hebben.

Leffe brouwerij 

Leffe bier kent een geschiedenis die teruggaat tot 1240. De Abdij van Leffe werd in 1152 opgericht. Het was een norbertijnenabdij waar kanunniken gemeenschappelijk samenleefden met een bijzondere gastvrijheid. Zo konden pelgrims altijd in de Abdij van Leffe terecht. De kanunniken besloten in 1240 om bier te brouwen om een gezonde drank te bereiken. In die periode heersten er allerlei ziektes zoals de pest, en het koken van water tijdens het proces dode de ziektekiemen in het water. Na de Franse Revolutie werd de brouwerij in 1929 opnieuw opgericht.

Meer informatie
Soort Blond
Merk Leffe
Land België
Artikelnummer 20170864F
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op