Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

AALBORG

AALBORG AKVAVIT

Aalborg Akvavit is een klassieke akvavit afkomstige uit Denemarken.

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 17,55 Normale prijs € 19,25
Speciale prijs € 24,75 Normale prijs € 27,90
Speciale prijs € 20,45 Normale prijs € 22,75
Speciale prijs € 19,25 Normale prijs € 21,30

Aalborg Akvavit

Aalborg Akvavit is een klassieke Deense drank. Deze drank is kristalhelder en heeft de smaak van kummel, dat sterk lijkt op anijs. Aalborg Akvavit wordt sinds 1846 in Aalborg gemaakt en het merk Akvavit heeft de positie van nationale drank van Denemarken. Tegelijkertijd is deze drank wereldwijd bekend. Aalborg Akvavit serveert u ijskoud in een karakteristiek langwerpig glas en is vooral erg lekker bij zeevruchten, maar kan ook in combinatie met andere gerechten gedronken worden.

In 1838 kwam een jonge Pool genaamd Isidor Henius naar Denemarken om voor zijn oom in Aarhus te werken. Hij is dan pas 17 jaar oud maar heeft al enige ervaring met sterke drank, want hij is in de leer geweest als ‘brander’ in Duitsland. Hij wordt ook wel beschouwd als grondlegger van de moderne productie van sterke dranken in Denemarken. Hij begon op zijn 25e een fabriek voor siroop en sterke drank die zich ontwikkelde tot de grootste distilleerderij van het land. Henius richtte later ‘De Danske Spritfabrikker op samen met C.A. Olesen en C.F. Tietgen. Isidor Henius opent in 1846 zijn nieuwe fabriek in Urbansgade in Aalborg op de plek waar vandaag de dag het monument Cimbertyren staat. Hiermee komt Aalborg Taffel Akvavit voor het eerst op de markt.

Uiteindelijk waren het de drie akvavitvader: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jansen die diverse ideeën vertegenwoordigden van Akvavit en schnaps. Zij waren de grondleggers van de Deense drankenindustrie. De hedendaagse productie is nog steeds gebaseerd op de oude traditionele Deense manier. Er worden veel producten vervaardigd volgens de oorspronkelijke recepten.

Aalborg Akvavit online bestellen bij Budgetdranken.nl

Budgetdranken.nl heeft een bijzonder assortiment met verschillende varianten van het Deense Aalborg Akvavit.

Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Onze medewerkers zijn telefonisch en per mail bereikbaar.