Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

GOLD RUM

Producten 1-24 van 30
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Speciale prijs € 64,60
Normale prijs € 75,35
Speciale prijs € 46,90
Normale prijs € 53,70
Speciale prijs € 146,10
Normale prijs € 175,30
Speciale prijs € 50,65
Normale prijs € 58,20
Speciale prijs € 36,30
Normale prijs € 40,70
Speciale prijs € 23,15
Normale prijs € 26,00
Speciale prijs € 21,25
Normale prijs € 23,65
Speciale prijs € 17,50
Normale prijs € 19,15
Speciale prijs € 21,80
Normale prijs € 24,30
Speciale prijs € 24,70
Normale prijs € 27,80
Speciale prijs € 18,90
Normale prijs € 20,80
Speciale prijs € 19,65
Normale prijs € 21,80
Speciale prijs € 14,80
Normale prijs € 16,45
Speciale prijs € 30,20
Normale prijs € 33,30
Speciale prijs € 20,55
Normale prijs € 22,85
Speciale prijs € 22,45
Normale prijs € 25,10
Speciale prijs € 16,60
Normale prijs € 18,05
Speciale prijs € 22,50
Normale prijs € 25,20
Speciale prijs € 20,90
Normale prijs € 23,20
Speciale prijs € 27,25
Normale prijs € 30,85

Gold Rum

Gouden rum wordt wereldwijd geproduceerd en de meeste worden gerijpt in eiken vaten voor verschillende tijdsperioden, afhankelijk van de doelstelling van de distilleerder voor de uiteindelijke resultaten van de smaakintensiteit, het mondgevoel en de lengte van de afdronk. Hoe langer het hout verouderd is, hoe meer goud de rum is, maar de doorgaans warme klimaten waar rum wordt geproduceerd, betekend dat hoe langer ze worden gerijpt, hoe minder in het vat achterblijft.

Hoe wordt gold rum gemaakt?

Het verhaal van gouden rum begint bij de suikerrietplantages, waar de stengels van dit zoete gewas met zorg en toewijding worden geoogst. Deze suikerrietstengels, volgezogen met de smaak van de aarde en de zon, zijn de grondstof voor gouden rum, klaar om hun geheimen prijs te geven.

De eerste stap in dit verhaal is het persen van het suikerriet om zijn zoete sap te verkrijgen. Dit sap, met zijn zoete en aromatische eigenschappen, is als een voorproefje van de tropen zelf. Maar het sap wordt verder verfijnd tot melasse, een stroperige en rijke substantie die het hart van de gouden rum zal vormen. Het hart van het verhaal ligt in de distilleerderij, waar de melasse in grote koperen ketels wordt verwarmd. Wanneer de melasse opwarmt, stijgt de alcoholische damp op en wordt zorgvuldig opgevangen. Dit is de ruwe spirit, de "eau-de-vie" of "water van het leven," die de basis vormt voor gouden rum. Maar wat gouden rum echt onderscheidt, is zijn rijpingsproces. De eau-de-vie wordt overgebracht naar eikenhouten vaten, waar het gedurende vele jaren zal rusten en rijpen. Deze vaten voegen diepte en karakter toe aan de rum, terwijl ze subtiele aroma's van vanille, kruiden en hout onthullen. Het is een traag en geduldig proces, waarbij de tijd de smaak van de rum beïnvloedt. Na vele jaren van rijping, wanneer de rum zijn volledige karakter heeft ontwikkeld, wordt het voorzichtig gebotteld. De rum heeft dan zijn kenmerkende gouden kleur gekregen, een schittering die doet denken aan de warme tinten van de tropische zonsondergang. De smaak is rijk en complex, met tonen van karamel, gedroogd fruit en een subtiele kruidigheid die de zintuigen prikkelt.

Wat zijn de kenmerken van gold rum?

Het eerste kenmerk van gouden rum is zijn schitterende kleur. Het lijkt alsof de zon zelf zich heeft vermengd met de drank, waardoor deze een diepe en stralende gouden tint heeft. Het is als een vloeibare schat, een belofte van rijkdom en genot. Wanneer je dichter bij het glas komt, onthult een verleidelijke geur van zoetheid en complexiteit zich. Het is als een boeket van aroma's, met tonen van vanille, karamel en gedroogd fruit die in harmonie samenkomen. Het is een uitnodiging om dieper in het verhaal van gouden rum te duiken. De eerste slok brengt je naar een wereld van genot. De smaak is vol en rijk, als een meeslepend verhaal dat zich ontvouwt met elke slok. Je proeft tonen van toffee, noten en een vleugje kruiden, een dans van smaken die je zintuigen strelen. Het is een rum die karakter en diepte heeft, een drankje om van te genieten en te koesteren. Een ander kenmerk van gouden rum is zijn veelzijdigheid. Het is een spirit die zowel puur kan worden genoten, met een ijsblokje om zijn aroma's te onthullen, als een onmisbaar ingrediënt in klassieke cocktails zoals de Mai Tai, de Rum Punch en de Dark 'n Stormy. Het is de held van de tropische feesten en de gezellige avonden bij de open haard.

Wat is de herkomst van gold rum?

De oorsprong van gouden rum ligt diep geworteld in de geschiedenis van suikerriet. Suikerriet, dat van oorsprong uit Zuid-Azië komt, verspreidde zich via handelsroutes over de hele wereld, en uiteindelijk vond het zijn thuis in de warme en vruchtbare bodem van tropische landen. Het verhaal van gouden rum is een verhaal van erfgoed, avontuur en de tijdloze kunst van het distilleren. Het is een drank die de warmte en de rijkdom van de tropen in elke slok vastlegt, een eerbetoon aan de suikerrietvelden en de vakmensen die deze rum met liefde en toewijding creëren. Het is een spirit die puur kan worden genoten of kan schitteren in de meest verfijnde cocktails, en het blijft een symbool van ontspanning en avontuur onder de stralende zon.