Tempelier Bier 0,75LTR

Tempelier Bier is een bier van hoge gisting met een hergisting op fles. Dat gebeurt door de toevoeging van levende gist waardoor het bier verder rijpt tot een, goudkoperkleurig bier met een volle smaak met een fijne bittere, droge afdronk.

UITVERKOCHT

€ 5,45
Levertijd: Zo snel mogelijk
SKU
20170900

Tempelier Bier 0,75LTR

Tempelier Bier is een bier van hoge gisting met een hergisting op fles. Dat gebeurt door de toevoeging van levende gist waardoor het bier verder rijpt tot een, goudkoperkleurig bier met een volle smaak met een fijne bittere, droge afdronk. 

Corsendonck brouwerij 

De Corsendonck brouwerij vindt zijn oorsprong in 1398. De monniken van Corsendonk brouwde niet alleen bier maar stonden ook bekend om hun vaardigheid in het kopiëren van boeken en het geven van bijbelles en Latijn. De activiteiten van het klooster waren echter niet naar de zin van Keizer-Koster Jozef de Tweede van Oostenrijk en hij sloot de orde in 1784. Na de Franse revolutie van 1789 werden de eigendommen en het klooster openbaar verkocht. Vanaf 1906 werd de brouwerijtraditie van Priorij Corsendonk door de Heer Henricus Keersmaekers met zijn eigen brouwerij te Oud-Turnhout voortgezet met het brouwen van het echte Patersbier, welke in 1982 herdoopt werd tot het alom gekend Corsendonk bier.

Meer informatie
Categorie Blond
Inhoud 0,75 liter
Alcoholpercentage 6%
Merk Tempelier
Land België
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Tempelier Bier 0,75LTR
Uw waardering