ANCNOC
AnCnoc Single Malt Whisky 2001 Vintage 0,70LTR een prachtige vintage whisky afkomstig van de Schotse Knockdhu distilleerderij. De rijping heeft plaats gevonden in de allerbeste Spaanse en Amerikaanse eikenhouten vaten om het karakter zo rijk en complex mogelijk te maken. Een mooie vintage goudkleurige verschijning met een neus bomvol aroma’s van vers geperste citroenen, rijke bloedsinaasappelen, gemalen kruiden, romige vanille en een subtiel vleugje van nieuw leer. In de mond is de whisky heerlijk levendig met smaken als limoenhoning, vanille en een sterk aanwezige chocoladesmaak. De afdronk is pittig en fris en vaagt langzaam weg.
AnCnoc Stack Single Malt Whisky 0,70LTR is een prachtige aanvulling op de Peaty-reeks van het assortiment van het Schotse whiskymerk AnCnoc. In de neus ruik je een plantaardige eiken geur gevolgd door honing en gevlamde sinaasappelschillen. In de mond proef je een heerlijke ambachtelijke citroen cheesecake met een dikke bodem van koek, donkere chocolade en aardachtige veenrook die zich steeds meer opbouwt en ontwikkeld in de smaak. De afwerking is erg luchtig en fruitig in combinatie met een goed gebalanceerde turfrook.
AnCnoc Rascan Single Malt Whisky 0,70LTR is een unieke creatie afkomstig uit Schotland van de Knockdhu distilleerderij. De neus bevat een heerlijke zoetheid van honing gevolgd door groene appels en accenten van sinaasappels en citroen, erg typerend voor AnCnoc. In de mond proef je een heerlijke zoete en kruidige smaak met tonen van honing en vanille, later in de smaak komen ook hints van toffee naar voren die overvloeien naar subtiele kruiden en een zachte leerachtige ondertoon. De afdronk is erg verassend, met florale tonen en tegelijkertijd ook een aangenaam rokerig gevoel.
AnCnoc Blas Single Malt Whisky 0,70LTR is een prachtige limited edition gedistilleerd in de Knockdhu distilleerderij en ontworpen in samenwerking met de modeontwerper Patrick Grant. De neus van de whisky is heerlijk rijk met citrus tonen, honingraat, snoepjes, kaneel en tot slot maakt praliné het heerlijke geurenbouquet af. In de mond proef je pruimen, perzik, citroengras, een subtiel vleugje leer en kamperfoelie. De afdronk is zeer aromatisch met veel fruit zoals sinaasappelschillen in combinatie met smaakvolle pure chocolade.
AnCnoc Single Malt Whisky Black Hill Reserve 0,70LTR is een heerlijke whisky uit het assortiment van AnCnoc. Exclusief gerijpt in first-fill Amerikaanse eikenvaten en in ex-bourbonvaten. De heldere en frisse tonen van citrus, groene appels en kokosnoot worden aangevuld met honingzoetheid en lagen van verse vanille. In de mond vol en krachtig, een rijke smaak uitbarsting met gemalen specerijen, een perentros, gekonfijte sinaasappelschil en scherpe zoetigheid van toffee, ondersteund door slechts een vleugje oud leer.
AnCnoc Single Malt Whisky 18 Years Old 0,70LTR is een schitterende 18-jarige expressie gemaakt door de AnCnoc Distillery uit Knock, Banffshire. De neus van deze whisky is zeer aromatisch met zachte specerijen, intense zoetheid van gedroogde vruchten, chocolade en rijpe sinaasappelen met geolied leer. In de mond is de whisky heerlijk vol van smaak en uitdagend, met aromatische kruiden, fruit, gekonfijte citroen en een golf van vanille, karamel en honing. De afdronk veranderd van peperig en warm tot een heerlijke zoete en zachte finish.
AnCnoc Single Malt Whisky 12 Years Old 0,70LTR is een beroemde en geliefde whisky over heel de wereld. Een licht en toch complex karakter, soepel en toch uitdagend. Bij elke slok worden je zintuigen aangenaam geprikkeld, laat jezelf verassen door deze heerlijke amberkleurige single malt. De neus van de whisky is heel zacht en zeer aromatisch met een vleugje honing en citroen in de hoofdrol. In de mond is de whisky in de eerste instantie erg zoet met een smakelijke fruitigheid en een lange en soepele afdronk.
AnCnoc
AnCnoc is een indrukwekkende whiskyproducent, die al meer dan 100 jaar dezelfde methodes gebruikt voor het distilleren van zijn schitterende single malt whisky’s. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van de originele koperen potstills en wormen om de verdampte alcohol (die tegenwoordig zeer zeldzaam is) te condenseren. Ironisch genoeg zijn het deze traditionele technieken die de onderscheidende, moderne smaak creëren. Net als anCnoc zelf is de Distillery Manager, Gordon Bruce, iets van een personage. Als het gaat om het maken van anCnoc, zijn Gordon en het distilleerteam meedogenloos in het streven naar perfectie.