Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

BUFFALO TRACE BOURBON

1 product
Sorteer op
Speciale prijs € 24,75
Normale prijs € 27,90

Buffalo Trace Bourbon is een Amerikaanse bourbonwhisky die wordt geproduceerd door de Buffalo Trace Distillery in Frankfort, Kentucky. Deze distilleerderij heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege 19e eeuw en staat bekend om zijn ambachtelijke benadering van het distillatieproces, resulterend in hoogwaardige bourbonwhisky's die wereldwijd gewaardeerd worden.

De samenstelling van Buffalo Trace Whisky

De naam "Buffalo Trace" verwijst naar de sporen (trails) die door buffels werden gevolgd en die door de oevers van de Kentucky River leidden, langs de locatie van de huidige distilleerderij. Buffalo Trace Whisky (of Bourbon) wordt geproduceerd met een blend van maïs, rogge en gerstemout, de drie belangrijkste ingrediënten die kenmerkend zijn voor bourbons. Wat Buffalo Trace onderscheidt, is hun gebruik van maïs met een hoger aandeel, wat resulteert in een zoetere smaakprofiel.

Productieproces Buffelo Trace Bourbon

Het productieproces begint net als de soortgelijke Eagle Rare Bourbon met het mouten van de granen, gevolgd door het koken van het graanmengsel. Dit mengsel, ook wel de "mash bill" genoemd, wordt vervolgens gefermenteerd met behulp van gist. Na de fermentatie wordt de vloeistof gedistilleerd in koperen pot stills. Buffalo Trace Whiskey staat bekend om zijn koperen distilleerketels, die de whiskey een unieke smaak en karakter geven. De nieuwe whisky wordt dan gerijpt in nieuw, gebrand wit eikenhouten vaten, waar het de kenmerkende smaken en aroma's ontwikkelt die bourbon zo geliefd maken.

Rijpingsproces Buffalo Trace Bourbon

Een belangrijk aspect van Buffalo Trace Bourbon is de rijpingsperiode. De whisky wordt niet gebotteld op een vastgestelde leeftijd, maar eerder op basis van smaakproeven. Dit betekent dat elke partij zijn eigen rijpingsperiode kan hebben, waardoor de smaken kunnen variëren van batch tot batch. Over het algemeen worden Buffalo Trace-bourbons echter gerijpt voor minimaal acht jaar, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de uiteindelijke whisky.

Ieder glas Buffalo Trace is een geschenk

Als je een glas Buffalo Trace Bourbon inschenkt, kun je verwachten dat het een rijke, amberkleurige vloeistof is met een complex aroma. Typische geuren zijn onder andere vanille, karamel, eikenhout en hints van kruiden. Bij het proeven valt de zoete, maïsachtige smaak op, vergezeld van tonen van honing, kaneel, nootmuskaat en een vleugje fruitigheid. De afdronk is vaak glad en warm, met een lichte kruidigheid die de smaakpapillen aangenaam prikkelt.

Zowel puur als in de cocktail erg populair

Buffalo Trace Bourbon heeft wereldwijd een loyale aanhang gekregen van zowel bourbonliefhebbers als kenners. De whisky wordt zowel puur genoten als gebruikt in diverse cocktails vanwege zijn rijke smaakprofiel. De distilleerderij brengt ook verschillende speciale edities en limited releases uit, die zeer gewild zijn onder verzamelaars en fijnproevers vanwege hun zeldzaamheid en complexiteit.

De passie en ambacht van Buffalo Trace

In essentie vertegenwoordigt Buffalo Trace Bourbon de traditionele ambacht en passie voor het distilleren van bourbon in de Verenigde Staten. Met zijn rijke smaken, unieke karakter en historische achtergrond blijft Buffalo Trace Bourbon een ware traktatie voor iedereen die op zoek is naar de authentieke smaak van Amerikaanse bourbonwhisky.