Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

GLEN MORAY WHISKY

9 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 85,60
Normale prijs € 102,70
Speciale prijs € 39,85
Normale prijs € 44,95
Speciale prijs € 32,45
Normale prijs € 36,00
Speciale prijs € 24,80
Normale prijs € 27,95
Speciale prijs € 24,55
Normale prijs € 27,65
Speciale prijs € 21,95
Normale prijs € 24,55
Speciale prijs € 23,30
Normale prijs € 26,15
Speciale prijs € 24,10
Normale prijs € 27,05
Speciale prijs € 20,90
Normale prijs € 23,20

Glen Moray Whisky, gelegen in het hart van de Schotse Speyside-regio, heeft sinds zijn oprichting in 1897 een rijke geschiedenis en traditie in de productie van hoogwaardige single malt whisky's. De distilleerderij is gevestigd in Elgin, de economische hoofdstad van Speyside, en heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd binnen de wereld van Schotse whisky.

Productieproces Glen Moray Whisky

Het productieproces begint met zorgvuldig geselecteerde gerst, die wordt gemout om de suikers te activeren die later zullen fermenteren en uiteindelijk de basis vormen voor de whisky. Wat Glen Moray uniek maakt, is de combinatie van pot stills en kolomstills die worden gebruikt in het distillatieproces. De pot stills, traditionele koperen distilleerketels, dragen bij aan de rijke en complexe smaakprofielen van de whisky. Aan de andere kant zorgen de kolomstills voor een efficiënte distillatie, waardoor een breder scala aan whisky's kan worden geproduceerd. Deze diversiteit in distillatiemethoden leidt tot een uitgebreide selectie van Glen Moray whisky's, elk met zijn eigen unieke karakter.

Rijpingsproces Glen Moray Whisky

Een essentieel aspect van Glen Moray whisky's is hun rijpingsproces. De whisky wordt gerijpt in een assortiment van vaten, waarvan de meest voorkomende ex-bourbonvaten zijn. Deze vaten, afkomstig uit Amerikaanse whiskydistilleerderijen, dragen bij aan de zoete en vanilleachtige tonen die vaak te vinden zijn in Glen Moray whisky. Soms worden ook ex-sherryvaten gebruikt, die diepgaandere smaaklagen van gedroogd fruit en kruiden toevoegen aan de uiteindelijke whisky. Het geduld en de zorg die Glen Moray besteedt aan het rijpingsproces, variërend van enkele jaren tot decennia, dragen bij aan de complexiteit en de diepte van hun producten.

Smaakprofiel Glen Moray Whisky

Wat betreft smaakprofielen, staat Glen Moray bekend om zijn toegankelijke en zachte karakter. Bij het proeven kun je verwachten fruitige tonen te ontdekken, zoals appel, peer en citrus, die harmonieus samengaan met subtiele hints van honing, vanille en karamel. De whisky's hebben vaak een lichte kruidigheid en een vleugje eikenhout, wat bijdraagt aan de algehele balans en complexiteit. Het is deze harmonie tussen verschillende smaakelementen die Glen Moray geliefd maakt bij zowel beginners als ervaren whiskydrinkers.

Van Glen Moray Classic tot Glen Moray 12 Years Old

Naast het reguliere assortiment zoals Glen Moray Classic en Glen Moray 12 Years Old Single Malt brengt Glen Moray regelmatig beperkte oplagen en speciale edities uit, die de creativiteit en het vakmanschap van de distilleerderij benadrukken. Deze speciale uitgaven kunnen variëren van experimentele rijpingen tot whisky's met een hogere leeftijd, wat verzamelaars en liefhebbers van zeldzame whisky's aantrekt. Voorbeelden hiervan zijn Glen Moray 15 Years Old, Glen Moray 18 Years Old, Glen Moray Chardonnay Cask, Glen Moray Port Cask en Glen Moray Sherry Cask.

Glen Moray is niet alleen trots op zijn producten, maar ook op zijn betrokkenheid bij duurzaamheid en milieubewustzijn. De distilleerderij neemt maatregelen om energie te besparen, afval te verminderen en milieuvriendelijke praktijken te bevorderen, waardoor ze een positieve bijdrage levert aan de lokale gemeenschap en het milieu.

Talloze prijzen voor Glen Moray

In de loop der jaren heeft Glen Moray talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, die getuigen van de consistentie en kwaliteit van hun whisky's. Hun voortdurende inzet voor excellentie en innovatie, samen met hun respect voor traditie, heeft Glen Moray een gewaardeerde naam gemaakt in de wereld van Schotse whisky. Of je nu een beginner bent die de wereld van whisky verkent of een doorgewinterde whiskykenner, Glen Moray biedt een reis door smaken en aroma's die de zintuigen prikkelen en een diepe waardering voor de kunst van whiskyproductie inspireren. Elk glas Glen Moray vertelt een verhaal van vakmanschap, passie en Schotse erfgoed, en biedt een onvergetelijke ervaring voor elke liefhebber van deze eeuwenoude Schotse traditie.