KOVAL WHISKY
Koval Single Barrel Whiskey Bourbon heeft een fruitig aroma van mango, in combinatie met vanilletonen. De zoetheid in de smaak bestaat uit abrikoos, custard, peper en hinten van romige vanille. De afdronk is lang met tonen van karamel, peper en kruidnagel.
Koval Single Barrel Whiskey Millet is gemaakt van een graansoort die vooral geproduceerd wordt in Azië en Afrika, genaamd Millet. De Millet voor deze whiskey is afkomstig van lokale biologische boeren in de Midwest.
Koval Single Barrel Whiskey Four Grain wordt gedistilleerd uit een puree van haver, gemoute gerst, rogge en tarwe. Deze whisky is gerijpt in zwaar verkoolde nieuwe eikenhouten vaten uit Minnesota. De afdronk is heerlijk kruidig met een romig gehemelte.
Koval Single Barrel Whiskey Rye is een organische rogge whisky. Het heeft gerijpt in 100% nieuw Amerikaans eiken uit Minnesota. Het graan voor de whisky komt van een lokale boer uit de Midwest.
Koval Whisky
Koval Whisky komt van de Koval Distillery in Chicago, uit de Verenigde Staten. Koval werd in 2008 opgericht en zij produceren sindsdien biologische whisky, likeuren en andere speciale alcoholische dranken. De oprichters Robert en Sonat Birnecker hebben ervoor gekozen om de distilleertradities van Robert’s Oostenrijkse familie naar Amerika te brengen. Zij besloten om een kenmerkende dranken te produceren die de hele wereld over zou moeten gaan.