Shop nu dé lekkerste Whisky DEALS Shop nu

LOCH LOMOND WHISKY

13 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Speciale prijs € 84,70
Normale prijs € 101,65
Speciale prijs € 39,95
Normale prijs € 45,00
Speciale prijs € 25,35
Normale prijs € 28,60
Speciale prijs € 24,55
Normale prijs € 27,65
Speciale prijs € 17,90
Normale prijs € 19,70
Speciale prijs € 19,10
Normale prijs € 21,10
Speciale prijs € 36,95
Normale prijs € 39,95
Speciale prijs € 18,05
Normale prijs € 19,80
Speciale prijs € 13,65
Normale prijs € 15,10

Loch Lomond Whisky, genoemd naar het beroemde Schotse meer waar het zijn oorsprong vindt, is een spiritueel meesterwerk dat doordrenkt is met de essentie van de Schotse hooglanden. Het merk Loch Lomond staat synoniem voor traditie, vakmanschap en een onwrikbare toewijding aan het produceren van whisky van de hoogste kwaliteit. Elke fles Loch Lomond Whisky vertelt een verhaal van de schilderachtige Schotse landschappen, het meesterschap van de distilleerders en de rijke geschiedenis van een van de oudste producenten van Schotse Whisky.

Herkomst Loch Lomond Whisky

Loch Lomond Whisky wordt gedistilleerd in de Loch Lomond-distilleerderij, gelegen aan de oevers van het majestueuze Loch Lomond, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren in Schotland. De distilleerderij heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1814 en staat bekend om zijn innovatieve aanpak van whiskyproductie. Wat Loch Lomond Whisky echt onderscheidt, is de unieke combinatie van traditionele pot stills en moderne kolomdistillatie, waardoor een breed scala aan whisky's kan worden geproduceerd, variërend van een rijke Single Malt Whisky tot soepele blended whisky.

Unieke kenmerken Loch Lomond Whisky

Een van de meest opvallende kenmerken van Loch Lomond Whisky is de diversiteit in het assortiment. De distilleerderij produceert verschillende soorten whisky, waaronder single malt, single grain en blended whisky's, die elk een eigen karakter en smaakprofiel hebben. De Loch Lomond Single Malt Whisky's worden vaak beschouwd als de kroonjuwelen van het assortiment. Ze worden gedistilleerd in traditionele pot stills, wat resulteert in een rijke en complexe smaak met tonen van fruit, kruiden en een vleugje turfrook, afhankelijk van het specifieke type single malt.

Vakmanschap en Innovatie bij Loch Lomond

Een ander opmerkelijk aspect van Loch Lomond Whisky is de toewijding aan vakmanschap en innovatie. De distilleerderij beschikt over een breed scala aan verschillende stills, waaronder rechte pot stills, conische pot stills en kolomdistillatieapparatuur. Deze diversiteit stelt de meesterdistilleerders in staat om te experimenteren met verschillende distillatiemethoden en verschillende soorten graan om unieke en fascinerende whisky's te creëren. Hierdoor kan Loch Lomond Whisky zich aanpassen aan verschillende smaakvoorkeuren en blijft het merk relevant voor whiskydrinkers over de hele wereld.

Van Loch Lomond 12 Years Old tot Loch Lomond 18 Years Old

Een van de meest geprezen creaties van Loch Lomond is de Loch Lomond 18 Year Old Single Malt. Deze whisky heeft gerijpt in geselecteerde eiken vaten gedurende 18 jaar, waarbij het karakter van de whisky zich heeft ontwikkeld en verfijnd tot een meesterwerk van smaak en balans. Bij het proeven van Loch Lomond 18 Year Old worden de zintuigen begroet met een verfijnde neus van vanille, honing en rijpe vruchten, gevolgd door een zijdezachte textuur en smaken van toffee, kruiden en een subtiele hint van rook. De afdronk is lang en warm, waardoor een blijvende indruk achterblijft op de smaakpapillen. De whisky die het meest gedronken wordt is echter de Loch Lomond 12 Years Old. Dit komt uiteraard ook door de goede prijs/kwaliteitsverhouding, want Loch Lomond Whisky 12 Year Old is een perfecte whisky voor een betaalbare prijs.

Inchmurrin Whisky

Een ander opvallend voorbeeld van Loch Lomond's innovatieve geest is hun "Inchmurrin" -reeks, vernoemd naar een eiland in Loch Lomond. Inchmurrin whisky's worden vaak beschreven als licht, fruitig en verfrissend, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor liefhebbers van elegante en subtiele whisky's. Ze worden gekenmerkt door tonen van citrusvruchten, groene appel en bloemen, waardoor ze een verfrissende en levendige smaakbeleving bieden. De meest gedronken Inchmurrin Whisky is Inchmurrin 12 Years Old.

Rijke Schotse tradities bij Loch Lomond

Loch Lomond Whisky is niet alleen een drank, maar ook een ervaring. Het vertegenwoordigt de schoonheid en de mystiek van de Schotse hooglanden, de toewijding van de mensen achter de distilleerderij en de onophoudelijke zoektocht naar perfectie in elke druppel. Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent die op zoek is naar nieuwe smaakervaringen of een beginner die de wereld van whisky verkent, Loch Lomond Whisky biedt een boeiende reis door de rijke tradities en het erfgoed van Schotse whiskyproductie.

Iedere slok Loch Lomond Whisky is een ware ontdekking

Elke fles Loch Lomond Whisky belichaamt niet alleen de smaken van de Schotse hooglanden, maar ook het verhaal van een distilleerderij die generaties lang ambachtelijk vakmanschap heeft gekoesterd. Bij elke slok proef je niet alleen de complexe smaken, maar ook de passie en het erfgoed die Loch Lomond Whisky tot een van de meest geliefde whiskymerken ter wereld maken. Dus, bij het heffen van een glas Loch Lomond Whisky, hef je niet alleen een drankje ter viering; je heft een eerbetoon aan een traditie die diep geworteld is in de ziel van Schotland.